BRAMBOROVÉ KROKETY I

1 kg brambor, 2 vejce, 30 g tuku (do těsta), 200 g hrubé mouky, sůl

Na obalení: 50 g hladké mouky, 2 vejce, 150 g strouhané housky

Na smažení: 120 g tuku

 

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, odcedíme a ihned prolisujeme. Přidáme tuk, vejce, sůl a hrubou mouku. Vypracujeme těsto a tvoříme z něho menší ploché válečky, které namáčíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a strouhané housce. Smažíme je na tuku a podáváme se špenátem nebo jinou zeleninou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>