NOVÉ BRAMBORY ZAPEČENÉ SE SÝREM

1 kg brambor, 250 g tence krájeného tvrdého sýra (čedar, ementálský sýr), 0,25 l smetany, 2 lžíce strouhaného sýra, 80 g másla, sůl, kmín, pažitka nebo petrželová nať

 

Oškrábané a ve slané vodě s kmínem uvařené brambory rozkrájíme na plátky a skládáme po vrstvách do vymaštěné zapékací misky. Každou vrstvu posypeme mletým nebo sekaným kmínem, krájenou pažitkou nebo petrželovou natí, pokapeme máslem a poklademe tenkými plátky sýra. Poslední vrstvu tvoří brambory pokapané tukem, zalité smetanou a posypané strouhaným sýrem. Misku vložíme do horké trouby a pokrm zapečeme. Sýr na povrchu nesmí zhnědnout, byl by hořký.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>