BRAMBOROVÁ POLÉVKA S PODMÁSLÍM A ZTRACENÝMI VEJCI

600 g brambor, 0,5 l vody, 1 l podmáslí, 60 g másla, 40 g hladké mouky, sůl, kmín, 4 – 5 malých čerstvých vajec

 

Do osolené vody s kmínem dáme vařit oškrábané a na kostky rozkrájené brambory. K poloměkkým bramborům přidáme jíšku připravenou z poloviny másla a mouky a přilijeme rozšlehané podmáslí. Ke konci (když jsou brambory měkké) zmírníme příkon tepla a do polévky opatrně vložíme sběračkou malá čerstvá vejce vyklepnutá ze skořápky a 4 minuty je povaříme (bílek ztuhne a žloutek zůstane tekutý). Do hotové polévky přidáme zbývající čerstvé máslo.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>