BRAMBOROVÉ ŠIŠKY SE SMETANOU

1 kg brambor, 160 g hrubé mouky, 1 vejce, sůl, 0,1 l kyselé smetany, 100 g másla, 1 cibule

 

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme, přidáme mouku, vejce, sůl a vypracujeme těsto. Z těsta připravíme dlouhé válečky o průměru asi 2 cm, rozkrájíme je na stejnoměrné kousky (šišky), které dáme na pomaštěný plech a upečeme v troubě. Upečené šišky dáme do zapékací mísy, omastíme částí másla, zalijeme kyselou smetanou, přikryjeme pokličkou a necháme v troubě prohřát. Podáváme posypané cibulkou osmaženou na zbývajícím másle a přelité smetanou, v níž se pařily.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>