KEBAB Z BRAMBOR
1 kg brambor, 100 g slaniny, 100 g žampionů, 60 g másla, 250 g skopového masa (jehněčího), 2 větší cibule, 2 pórky, sůl, zázvor, podle potřeby olej
Brambory omyjeme a dáme vařit ve slupce. Polovinu brambor uvaříme do poloměkka, oloupeme a rozkrájíme na plátky. Zbylé brambory uvaříme do měkka, oloupeme a rovněž rozkrájíme na plátky (před použitím je prohřejeme na kousku tuku a osolíme).
Slaninu rozkrájíme na drobné kostky, osolíme je, osmahneme, trochu podlijeme a opékáme téměř do měkka. Pak k masu přidáme rozkrájenou cibuli, pórek, osmahneme, přidáme žampiony podušené na másle, připravené poloměkké brambory, směs podle potřeby přisolíme, okořeníme zázvorem, promícháme a prudce opečeme. (Je-li třeba, přidáme k opékané směsi trochu oleje.) Na talíře rozložíme prohřáté plátky brambor a pokryjeme je hotovým kebabem, který podáváme jako samostatný pokrm.