BRAMBOROVÉ NOKY ZE SYROVÝCH A VAŘENÝCH BRAMBOR II

200 g syrových brambor, 150 g vařených brambor, 2 vejce, 250 g hrubé mouky, 0,1 l mléka, ½ malé cibule, sůl

 

Do mixéru dáme celá vejce (bez skořápky), mléko a postupně přidáváme rozkrájené syrové a pak vařené brambory a zcela malý kousek cibule. Vzniklou kaši zahustíme moukou a osolíme. Lžící vykrajujeme noky do vroucí osolené vody a vaříme asi 6 minut. Podáváme jako přílohu k zelenině nebo masu s omáčkou i jako samostatné jídlo, posypané škvarky, s kysaným zelím nebo se salátem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>