BRAMBOROVÉ BUCHTY KŘEHKÉ

250 g brambor, 200 g cukru, 100 g hrozinek, 50 g mandlí, 8 vajec, citronová kůra, hrubá mouka podle potřeby, libovolná nádivka, tuk na pekáč

 

Oloupané brambory uvaříme a vychladlé rozstrouháme. Potom je smícháme s cukrem, žloutky, za stálého míchání přidáme přebrané, omyté a osušené hrozinky, oloupané a rozstrouhané mandle, trochu citronové kůry a jen tolik mouky, aby těsto bylo vláčné. Nakonec do těsta vmícháme tuhý sníh z bílků. Z těsta upravíme buchty (s povidly, zavařeninou, tvarohovou nebo jablkovou nádivkou), naskládáme je do vymaštěného pekáče a každou potřeme tukem, aby se neslepily. Pekáč můžeme před vložením buchet vysypat strouhanou houskou. Buchty upečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme posypané moučkovým cukrem, ochuceným vanilkou.

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>