BRAMBOROVÝ SALÁT II
1 kg brambor, 150 g kyselých okurek, 100 g cibule, 1 šálek vody, ocet, 1 lžička hořčice, špetka cukru, pepř, sůl, ½ šálku oleje, petrželová nať
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky a ještě teplé zalijeme marinádou: ve vodě rozpustíme cukr, přidáme sůl, pepř, ocet, hořčici, polovinu oleje a vše dobře rozšleháme. K marinovaným bramborám přidáme jemně sekané okurky a cibuli a salát necháme asi hodinu proležet. Pak přimícháme druhou polovinu oleje a jemně sekanou petrželovou nať.
Poznámka: Salát bude chutnější, použijeme-li na marinádu hovězí vývar (1 šálek hovězího vývaru, 2 lžíce octa, hořčice, pepř, sůl, cukr).