BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY PLNĚNÉ UZENÝM MASEM
750 g vařených brambor, 350 g hrubé mouky, 2 vejce, sůl, ¼ balíčku kypřícího prášku
Nádivka: 250 g vařeného uzeného masa, 1 lžíce sádla, 1 lžíce strouhané housky
Na polití: 3 lžíce strouhané housky, 100 g sádla
Studené brambory rozstrouháme, osolíme, smícháme s moukou, kypřícím práškem, přidáme rozšlehaná vejce a vypracujeme těsto. Rozválíme je na plát, rozkrájíme na stejně velké čtverce, na každý čtverec dáme lžičku nádivky a uděláme kulaté knedlíky. Knedlíky zaváříme do vroucí osolené vody a vaříme asi 10 minut pomalým varem. Uvařené knedlíky sypeme osmaženou strouhanou houskou a mastíme sádlem. Podáváme se zelím nebo s dušeným špenátem.
Příprava nádivky: Jemně rozkrájenou cibuli osmažíme na tuku, přimícháme drobně rozkrájené maso, strouhanou housku a náplň necháme prochladnout.