BRAMBORY DUŠENÉ NA VÍNĚ

800 g brambor, 100 g anglické slaniny, 0,25 l vody nebo vývaru z kostky, 0,1 l bílého vína, 50 g másla nebo sádla, 2 cibule, 1 lžíce hladké mouky, špetka pepře, sůl, petrželová nať

 

Slaninu rozkrájíme, přidáme tuk a osmažíme ji do světle žluta; škvarečky vidličkou vyjmeme. Do tuku dáme rozkrájenou cibuli, zpěníme ji, zasypeme moukou, a když mouka zbělí, zalijeme cibulovou jíšku polévkou. Dobře rozšleháme, osolíme, opepříme a přilijeme víno. Pak do omáčky přidáme oloupané syrové brambory, rozkrájené na čtvrtky. Přikryté dusíme v troubě do měkka (asi 35 – 40 minut). Posypeme slaninovými škvarečky a podáváme k vařenému hovězímu nebo vepřovému masu.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>