BRAMBOROVÝ SALÁT

750 g brambor, 5 vajec, 50 g másla, 30 g hladké mouky, 0,2 l sladké smetany, 1 cibule, ocet, cukr, sůl

 

Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Vychladlé rozkrájíme na plátky. Vejce uvaříme natvrdo a rovněž rozkrájíme na plátky. Ze 30 g másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou, osolíme, ochutíme cukrem, octem a povaříme na hustou omáčku. Na zbývajícím másle osmažíme cibuli rozkrájenou na plátky. Na mísu klademe střídavě plátky brambor a vajec do vrstev. Vše přelijeme prochladlou smetanovou omáčkou a povrch salátu posypeme osmaženou cibulí. Salát podáváme až po odležení.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>