BRAMBOROVÉ NOČKY JEMNÉ

150 g vařených brambor, 30 g tuku, 30 g tvrdého sýra, 1 vejce, 4 lžíce vody, 1 lžíce mouky, 1 vejce a 1 žloutek, sůl (event. tuk na smažení)

 

Do nádoby dáme vodu, rozpuštěný tuk, sůl, mouku a mícháme na ohni tak dlouho, až se voda odpaří. Do horké směsi vsypeme jemně ustrouhané brambory, strouhaný sýr a vmícháme vejce a žloutek. Hmotu dáme znovu na plotnu a za stálého míchání nahříváme a propařujeme, až je těsto hladké a nechytá se nádoby. Z prochladlého těsta pak vykrajujeme lžičkou nočky do polévky (např. do hovězí polévky) a vaříme je asi 3 minuty. Můžeme je místo vaření usmažit. Smažením velmi nabudou. Usmaženými můžeme obkládat maso nebo zeleninu.

Poznámka: Vynecháme-li sýr, můžeme usmažené nočky obalit v moučkovém cukru a podat třeba s vanilkovým krémem jako moučník.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>