1 kg brambor, 80 g másla, 150 g čerstvých hub, 30 g hrubé mouky, 2 cibule, ½ bobkového listu, kmín, sůl, 0,5 l kyselé smetany, 3 natvrdo vařená vejce, 1 lžíce sekaného kopru, 1 lžíce octa
Oškrábané a omyté brambory rozkrájíme na půlky a uvaříme v osolené vodě s kmínem a bobkovým listem. Očištěné, na plátky rozkrájené houby podusíme do měkka na polovině másla s jednou jemně rozkrájenou cibulí, trochou soli a špetkou kmínu. Z druhé poloviny másla a mouky připravíme jíšku, zředíme ji smetanou a povaříme na hustou omáčku. Do omáčky přimícháme houby, rozsekaná vejce, čerstvý kopr a podle libosti ji přikyselíme octem. Do hotové vložíme uvařené a scezené brambory.