BRAMBOROVÝ SALÁT S ČERVENÝM VÍNEM A VAŘENOU MAJONÉZOU

600 g brambor, 300 g celeru, 100 g jablek, ½ šálku hovězího vývaru

Na zalití: 6 lžic červeného vína, 6 lžic oleje, 2 lžíce octa, 1 lžička hořčice, 1 cibule, 2 syrové žloutky, cukr, pepř, sůl

 

Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přidáme k nim nakrájený vařený celer a oloupaná jablka. Směs zamícháme a zalijeme horkým vývarem, který necháme do salátu vsáknout. Na zálivku smícháme víno, olej, ocet, cukr, sůl a koření, přidáme žloutky a směs šleháme v parní lázni, až tekutina zhoustne. Pak do ní vmícháme jemně sekanou cibuli a přelijeme s ní připravený salát.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>