BRAMBOROVÁ POLÉVKA MLÉČNÁ II

500 g brambor, 1,1 l vody, 0,10 l kyselé smetany, 60 g másla, 30 g polohrubé mouky, 1 vejce, kmín, sůl, petrželová nať

 

Oloupané brambory rozkrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Odvar slijeme do jiné nádoby, přistavíme znovu na oheň a zamícháme do něj smetanu se zakvedlanou moukou. Za stálého míchání povaříme asi 10 minut a pak do polévky vložíme uvařené brambory, vlijeme 1 rozkvedlané čerstvé vejce a přidáme čerstvé máslo. Polévku dokořeníme petrželovou natí.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>