SMAŽENÉ BRAMBOROVÉ KROKETY SE SÝREM

400 g dehydrovaných brambor, 100 g hrubé mouky, 50 g tuku, 1 vejce, 50 g strouhaného sýra (eidam), 0,3 l mléka, sůl

Na obalení: 1 vejce, 50 g hladké mouky, 0,1 l mléka, 100 g strouhané housky, tuk na smažení

 

Brambory rozmrazíme, smícháme s moukou, vejcem, mlékem, strouhaným sýrem, osolíme a vypracujeme těsto, které necháme ½ hodiny odležet. Z těsta pak tvarujeme podlouhlé válečky (krokety), obalíme je v hladké mouce, omočíme ve vejci rozšlehaném s mlékem, oválíme ve strouhané housce a usmažíme v horkém tuku. Podáváme teplé jako zákusek nebo přílohu.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>