BRAMBOROVÉ ŘEZY S POMERANČEM

400 g upečených brambor, 150 g cukru, 4 vejce, špetka citronové kůry, tuk a hrubá mouky na plech

Na krém: 0,3 l mléka, 40 g hladké mouky, 3 žloutky, 100 g cukru, vanilka, 2 pomeranče

 

Brambory upečeme v troubě, necháme vychladnout a prolisujeme. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přimícháme připravené brambory. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do utřené hmoty společné s citronovou kůrou (z nezávadného a dobře omytého citronu). Těsto rozetřeme na dva plechy potřené tukem a posypané hrubou moukou. Pečeme v mírně teplé troubě asi 20 minut. Když placky zchladnou, potřeme jednu žloutkovým krémem, poklademe oloupanými a na plátky rozkrájenými pomeranči a přikryjeme druhou plackou. Povrch posypeme cukrem a moučník rozkrájíme na úhledné řezy.

Příprava krému: Do mléka rozšleháme žloutky, zamícháme cukr, mouku, vanilkovou příchuť a za stálého míchání ve vodní lázni uvaříme hustý krém.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>