BRAMBOROVÝ ZÁVIN S KAPUSTOU

600 g uvařených brambor, 300 g hrubé mouky, 1vejce, sůl, máslo na omaštění a strouhaný sýr na posypání

Na nádivku: 1 středně velká kapusta, 1 cibule, 1 – 2 stroužky česneku, 3 – 5 rajčat, 130 g másla, 2 vejce, strouhaná houska podle potřeby, sůl, petrželová nať

 

Příprava nádivky: Cibuli drobně rozkrájíme, osmažíme na másle, přidáme omytá, oloupaná a na plátky rozkrájená rajčata, osolíme a rozdusíme. Pak přidáme ovařenou a drobně rozkrájenou kapustu, utřený česnek, jemně sekanou petrželovou nať a dusíme, až je kapusta měkká. Zahustíme rozšlehanými vejci a podle potřeby strouhanou houskou. Nádivku necháme vychladnout.

Z ostatních přísad připravíme bramborové těsto a rozválíme je na obdélník. Potřeme nádivkou, pevně svineme, zabalíme do navlhčeného ubrousku a závin vaříme 45 minut ve vroucí osolené vodě. Uvařený rozbalíme a rozkrájíme na plátky. Podáváme politý máslem a posypaný strouhaným sýrem.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>