BRAMBORY S HOUBAMI NA KYSELO

1 kg brambor, 200 g čerstvých hub, 80 g cibule, 60 g másla, nebo rostlinného tuku, 40 g polohrubé mouky, 2 vejce, 0,2 kysané smetany nebo šlehačky, 0,2 l mléka, kopr, bobkový list, kmín, pepř, sůl

 

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem, pepřem a bobkovým listem. Jemně nasekanou cibuli zpěníme na části másla nebo rostlinného tuku, přidáme nakrájené houby, sůl, kmín a vše podusíme. Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme mlékem a dobře povaříme. Do povařeného základu přidáme uvařené brambory, podušené houby a uvařená posekaná vejce. Nakonec zjemníme kysanou smetanou, podle chuti osolíme, okyselíme a necháme přejít varem. Do hotového pokrmu přidáme kopr.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>