BRAMBORY S JABLKY A VEPŘOVÝMI ŽEBÍRKY
750 g brambor, 4 vepřové kotlety, 200 g másla nebo oleje, 4 velké cibule, 4 jablka, 2 vejce, pepř, sůl, strouhaná houska
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na másle nebo oleji. Složíme je do vymaštěného pekáče, pokryjeme cibulovou kaší a zapečeme. Cibule rozkrájíme, podusíme na tuku, v němž jsme opékali maso, pak prolisujeme a kaši zahustíme vejci a strouhanou houskou. Na jiný pekáč dáme vařené oloupané a na plátky rozkrájené brambory proložíme je oloupanými a rozkrájenými jablky, osolíme, pokapeme máslem a v předehřáté troubě pečeme, až jablka změknou. Upečená žebírka uložíme na mísu, obložíme brambory s jablky a vše zakryjeme cibulovou kaší.