BRAMBORY S JABLKY A VEPŘOVÝMI ŽEBÍRKY

750 g brambor, 4 vepřové kotlety, 200 g másla nebo oleje, 4 velké cibule, 4 jablka, 2 vejce, pepř, sůl, strouhaná houska

 

Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na másle nebo oleji. Složíme je do vymaštěného pekáče, pokryjeme cibulovou kaší a zapečeme. Cibule rozkrájíme, podusíme na tuku, v němž jsme opékali maso, pak prolisujeme a kaši zahustíme vejci a strouhanou houskou. Na jiný pekáč dáme vařené oloupané a na plátky rozkrájené brambory proložíme je oloupanými a rozkrájenými jablky, osolíme, pokapeme máslem a v předehřáté troubě pečeme, až jablka změknou. Upečená žebírka uložíme na mísu, obložíme brambory s jablky a vše zakryjeme cibulovou kaší.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>