JIHOČESKÝ BRAMBORÁK

300 g brambor, 300 g hrubé mouky, 250 g jemné krupice, 30 g droždí, 4 vejce, 0,5 l mléka, česnek, majoránka, pepř, sůl, 200 g uzeného vařeného masa, pažitka, strouhaná houska, tuk na pekáč

 

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme, přidáme rozšlehaná vejce, rozkrájené maso, česnek utřený se solí, koření, jemně rozkrájenou pažitku, mouku prosátou krupicí a rozdrobené droždí. Přilijeme mléko, směs promícháme a vypracujeme hustší těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme kynout. Vykynuté těsto rozetřeme do vymaštěného a strouhanou houskou vysypaného pekáče a upečeme ve vyhřáté troubě do červena.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>