BRAMBOROVÝ SALÁT S RYBOU
500 g brambor, 500 g rybího filé, 2 lžíce oleje na dušení, 100 g syrového celeru, 2 jablka, 150 g majonézy, citron, sůl, na ozdobu kapie v olejovém nálevu, petrželová nať
Zmrazené filé pokapeme citronem a necháme rozmrazit. Pak osušíme, osolíme a dusíme na oleji do měkka. Dušené filé rozdrolíme na malé kousky, přidáme k uvařeným drobně rozkrájeným bramborám a lehce přimícháme jemně usekanou cibuli. Do směsi nastrouháme celer, nakrájíme jablka, přikapeme citronovou šťávu nebo ocet, přidáme sůl a přimícháme majonézu. Odleželý salát podáváme na listech hlávkového salátu nebo zdobíme rozkrájeným citronem, snítkami petrželové nati a proužky kapie.