BRAMBORY ZAPEČENÉ S UZENÝM MASEM III

1 kg brambor, 100 g šunky nebo vařeného uzeného masa, 80 g másla, 2 žloutky, 2 celá vejce, 1 šálek husté smetany, 2 lžíce strouhané housky, pepř, sůl

 

Brambory uvaříme ve slupce, odcedíme a oloupeme. Polovinu brambor hned protlačíme sítem, druhou polovinu rozkrájíme na plátky. Kouskem másla vymastíme ohnivzdornou zapékací misku. Zbývající máslo utřeme se žloutky a celými vejci do pěny, přidáme prolisované brambory, sůl, pepř a sekanou šunku. Misku vyložíme plátky brambor tak, že pokryjeme dno i stěny. Do takto vzniklé „misky“ vložíme připravenou směs, urovnáme ji, pokropíme tukem, smetanou a pokrm vložíme do vyhřáté trouby. Zapečeme do růžova. Na stůl podáváme v zapékací misce.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>