ČTYŘBAREVNÁ BRAMBOROVÁ KAŠE

1 kg brambor, 0,2 l mléka, 4 rajčata, 2 žloutky, 4 lžíce zmrazeného podušeného špenátu, 4 vejce, pepř, sůl, tuk na pekáč

 

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Přidáme sůl, mléko, máslo a vyšleháme hladkou kaši, kterou rozdělíme na 4 díly. Do jednoho dílu vmícháme upravený špenát, do druhého prolisovaná rajčata, do třetího 2 žloutky a čtvrtý díl zůstane bílý. Plochý kastrol nebo zapékací mísu vymastíme a upravenou kaši do něho urovnáme do tvaru hvězdice. Na každý díl rozklepneme jedno vejce (jako volské oko), trochu osolíme, opepříme a pokapeme máslem. Prudce zapečeme 15 minut v předehřáté troubě.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>