ČTYŘBAREVNÁ BRAMBOROVÁ KAŠE
1 kg brambor, 0,2 l mléka, 4 rajčata, 2 žloutky, 4 lžíce zmrazeného podušeného špenátu, 4 vejce, pepř, sůl, tuk na pekáč
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Přidáme sůl, mléko, máslo a vyšleháme hladkou kaši, kterou rozdělíme na 4 díly. Do jednoho dílu vmícháme upravený špenát, do druhého prolisovaná rajčata, do třetího 2 žloutky a čtvrtý díl zůstane bílý. Plochý kastrol nebo zapékací mísu vymastíme a upravenou kaši do něho urovnáme do tvaru hvězdice. Na každý díl rozklepneme jedno vejce (jako volské oko), trochu osolíme, opepříme a pokapeme máslem. Prudce zapečeme 15 minut v předehřáté troubě.