CHUNDELKA

600 g brambor, 120 g hladké mouky, 3 vejce, 1 cibule, 0,5 l mléka, 20 g másla, sůl, polévkové koření, 0,75 l vody

 

Syrové brambory oloupeme, rozstrouháme, přidáme k nim 1 vejce, prosátou mouku, sůl a připravíme těsto jako na chlupaté knedlíky. Lžičkou vykrajujeme z těsta malé knedlíčky a zaváříme je do vroucí osolené vody. Knedlíčky vaříme zvolna, aby se nerozvařily. Přidáme k nim cibuli osmaženou na másle, přilijeme dvě rozšlehaná vejce, povaříme a nakonec do polévky přilijeme horké mléko a dochutíme ji polévkovým kořením.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>