BRAMBORY DUŠENÉ S KAPUSTOU II
500 g brambor, 1 větší hlávku kapusty, 100 g tuku, 1 cibule, 1lžíce hladké mouky, pepř, sůl, voda nebo vývar z masa
Na tuku osmažíme rozkrájenou cibuli, přidáme k ní rozkrájenou kapustu, podlijeme horkou vodou nebo vývarem (ze skopového, uzeného nebo vepřového masa) a dusíme skoro do… Celý článek
BRAMBORY DUŠENÉ V HOVĚZÍ POLÉVCE
1 kg brambor, 0,5 l hovězí polévky, 100 g tuku, 2 cibule, 2 lžíce sekané petrželové natě
Syrové oloupané brambory nakrájíme na tlustší plátky, osolíme a promícháme s jemně usekanou petrželovou natí a smaženou cibulkou. Dáme do vymaštěného kastrolu, podlijeme hovězí polévkou a dusíme pod poklicí na plotně… Celý článek
BRAMBORY DUŠENÉ S CIBULÍ
1 kg brambor, 50 g másla, 1 cibule, tymián, bobkový list, petrželka, pepř, sůl
Cibuli nakrájenou na kolečka usmažíme do zlatova na másle, přidáme oloupané a na kostky nakrájené syrové brambory, sůl a koření. Směs podlijeme do poloviny vodou. Brambory dusíme pod pokličkou do měkka. V hotovém pokrmu… Celý článek
BRAMBORY S VEJCI
700 g másla, 60 g másla, 30 g sýra, 4 vejce, pažitka, sůl
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Odcedíme a horké oloupeme. Velké brambory nakrájíme na menší kousky nebo na čtvrtky. Potom je osolíme, dáme do pekáče s máslem a na mírném teple necháme dojít. Pak přidáme… Celý článek
BRAMBORY ZAHRADNICKÉ
1 kg brambor, 250 g slaniny, 250 g zeleného hrášku, 200 g květáku, 150 g mrkve, 100 g sádla, 100 g cibule, 0,1 l mléka, zelená petrželka, 3 vejce, mletý pepř, sůl
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a necháme vychladnout. Očištěnou zeleninu uvaříme do měkka. Mrkev nakrájíme na kostičky,… Celý článek