BRAMBOROVÁ KAŠE ZAPEČENÁ S HOVĚZÍM MASEM

500 g brambor, 250 g hovězího masa, 2 vejce, 2 žemle, muškátový oříšek, pepř, sůl, 1 malá cibule, 1 – 2 stroužky česneku, máslo na pekáč

 

Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě, a buď je rozstrouháme, nebo rozmačkáme. Vařené hovězí maso rozemeleme, přimeleme i namočené a vymačkané žemle, přidáme rozšlehaná vejce, sůl, koření, jemně rozkrájenou cibuli, utřený česnek, přimícháme rozmělněné brambory a směs podle potřeby zahustíme strouhanou houskou. Upravenou kaši vložíme do vymaštěného pekáče a zapečeme v předehřáté troubě. Podáváme se zeleninovými saláty.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>