BRAMBROVÝ SALÁT SE ŽAMPIONY A VÍNEM
800 g brambor, 100 g žampionů, 1 šálek hovězího vývaru, 4 vejce uvařená na tvrdo, 1 jablko, 1 cibule, pepř, sůl
Na majonézu: 2 vejce uvařená na tvrdo, 0,1 l oleje, 4 lžíce bílého vína, 1 lžička hořčice, petrželová nať, sůl, cukr
Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na… Celý článek
BRAMBOROVÝ SALÁT S ČERVENÝM VÍNEM A VAŘENOU MAJONÉZOU
600 g brambor, 300 g celeru, 100 g jablek, ½ šálku hovězího vývaru
Na zalití: 6 lžic červeného vína, 6 lžic oleje, 2 lžíce octa, 1 lžička hořčice, 1 cibule, 2 syrové žloutky, cukr, pepř, sůl
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Přidáme k nim nakrájený vařený… Celý článek
BRAMBOROVÝ SALÁT S BÍLÝM VÍNEM
1 kg brambor, 1 šálek bílého vína, petrželová nať, pepř, sůl
Na zalití: 1 šálek vody s octem, 3 lžíce oleje, cukr, sůl
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, ještě horké nakrájíme na plátky a pokropíme bílým vínem. Asi za 15 minut, když se víno vsákne, přidáme jemně usekanou… Celý článek
BRAMBOROVÝ SALÁT SE ZELENINOU A ŠUNKOU
500 g brambor, 400 g celeru, 200 g červené řepy (můžeme použít červenou řepu sterilovanou), 2 jablka, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 1 citron, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce bílého jogurtu, 200 g šunky, mletý pepř, sůl
Brambory, celer, řepu (použijeme-li syrovou) uvaříme a rozkrájíme na drobno nebo nastrouháme na… Celý článek